Kommande utgivning

En flod av rök och En våg av eld, del 2 och 3 av Ibis-trilogin.

Ibistrilogin av Amitav Ghosh (2021 – 2022)

De tre romanerna i den internationellt hyllade Ibistrilogin, Sea of Poppies, River of Smoke och Flood of Fire utspelar sig på mitten av 1800-talet under britternas aggressiva opiumhandel med Kina. Ombord på det forna slavskeppet Ibis samlas människor från olika delar av världen, och i ett mäktigt romanbygge om migration och kolonial handel följer vi dem under de händelser som leder fram till det första opiumkriget och britternas övertagande av Hong Kong.

Binti-trilogin Bintitrilogin av Nnedi Okorafor (hösten 2021, våren 2022)

Nnedi Okorafors prisbelönade Binti-trilogi kommer äntligen på svenska. När den unga himba-flickan Binti antas till det prestigefyllda intergalaktiska Oomza-universitetet blir det början på ett äventyr inom den genre som Okorafor själv kallar för African futurism. 

Debut av Nicole Charro (hösten 2021)

Nicole Charro, född 1993, debuterar på Palaver press hösten 2021. I hennes diktsamling får läsaren följa henne i alla rum hon färdas i och korsar. Hur de ibland kan kollidera och falla samman. Diktsamlingen är en autobiografisk skildring som tar upp frågor om förorten, rasism, sexism, familj, religion och framför allt: kärlek.

Corinna, eller Italien av Germaine de Staël. (2022)

Drygt tvåhundra år efter den första svenska översättningen ger vi ut denna klassiker. Nyöversatt och med förord av Anna Cebak Rédei.

Utflykt till Hanging Rock av Joan Lindsay ( 2022)

Joan Lindsays kultroman från 1967 för första gången på svenska. Om det mystiska försvinnande av några skolflickor och deras lärare under en utflykt till Hanging Rock år 1900. I översättning av Maria Lundgren.

Smugglarna från paradiset. Debut av Henrik Sjöberg (2022)

En rafflande, intelligent och underhållande berättelse om hur Nordkoreas ambassad i Stockholm tvingades ägna sig åt smuggling av sprit och cigaretter. Löst baserad på en sann historia.

House of Stone av Novuyo Rosa Tshuma (2022)

Tshumas fantastiska debut utspelar sig i ett Zimbabwe på fall. En absurd, lekfull, tragisk  bladvändare.

 

The Inbetween World of Vikram Lal (originaltitel) av M G Vassanji. (2023)

Vassanjis roman från 2003 berättar historien om Vikram Lal i det koloniala och postkoloniala Kenya. Boken tilldelades samma år Scotiabank Giller Prize.