Kommande utgivning

The History of Intimacy (originaltitel) av Gabeba Baderoon (november 2020)

Gabeba Baderoon, född 1969 i Port Elizabeth, är en sydafrikansk poet. The history of intimacy är hennes senaste diktsamling, och den tolkas av Roy Isaksson.

Ibistrilogin av Amitav Ghosh (2021 – 2022)

De tre romanerna i den internationellt hyllade Ibistrilogin, Sea of Poppies, River of Smoke och Flood of Fire utspelar sig på mitten av 1800-talet under britternas aggressiva opiumhandel med Kina. Ombord på det forna slavskeppet Ibis samlas människor från olika delar av världen, och i ett mäktigt romanbygge (om migration och kolonial handel) följer vi dem under de händelser som leder fram till det första opiumkriget och britternas övertagande av Hong Kong.

Uno, nessuno e centomila (originaltitel) av Luigi Pirandello (januari 2021)

Pirandellos mästerliga roman från 1926 vill visa hur en människas personlighet upplöses i omgivningens reaktioner. För första gången kommer den nu på svenska. För översättningen står Vibeke Emond.

Corinna, eller Italien av Germaine de Staël. (2021)

Drygt tvåhundra år efter den första svenska översättningen ger vi ut denna klassiker. Nyöversatt och med förord av Anna Cebak Rédei.

Io Resto Qui (originaltitel) av Marco Balzano. (2021)

Vi ger ut Marco Balzanos hyllade succéroman från 2019 på svenska!

The Inbetween World of Vikram Lal (originaltitel) av M G Vassanji. (2021)

Vassanjis roman från 2003 berättar historien om Vikram Lal i det koloniala och postkoloniala Kenya. Boken tilldelades samma år Scotiabank Giller Prize.