ANNA SJÄLV

 

Anna själv av Anna Smedberg Bondesson

Det är sommar och höst år 2015. En mensblödning svämmar över och förenar sig med minnets floder och hav. En resa i den grekiska ö-världen, en konferens i Worcester och en lägenhet på Skolgatan i Lund blir några av flödets hållpunkter i Anna Smedberg Bondessons prosalyriska triptyk. Berättelsen rör sig mot barndomens sår och vidare, med språket som blivande, varande och överlevande i världen.

Anna Smedberg Bondesson är född 1968 i Lund. Hon har författat böckerna Anna i världen (ellerströms 2004), Ditt språk i min mun (Makadam 2014) och Gösta Berling på La Scala (Makadam 2018). Hon har även översatt Umberto Ecos Fyra moraliska betraktelser (Brombergs 1999).

om boken:

”Jag lägger ifrån mig boken med samma känsla som de gamla grekerna efter besöket på amfiteatern: det här handlar om oss alla, det handlar om Anna och det handlar om mig själv.” Gunilla Ståhlberg i Litteraturmagazinet, läs hela recensionen här.

”Ett kvinnoliv uppenbarar sig med dess glädjeämnen, dess konflikter, i kropp och själ. Här beskrivs svåra erfarenheter, som en mors alltför tidiga död, men hennes diktsamling är också en tankebok där poeten samtalar med både sig själv och läsaren. Efter att ha läst denna korta skrift känns det som om jag kommit i kontakt med en annan människa på djupet.” Eva Ström i Kristianstadsbladet

”jag häpnar över hur mycket hennes lyriska språk förmår förmedla. Så mycket kan bli sagt med så få ord, när de är valda med närhet och omsorg.” recension av Eva Ström i Sydsvenskan.

Intervju med Anna Smedberg Bondesson i Kristianstadsbladet.

Anna själv finns som mjukband och som e-bok, och du kan handla här!